Sabotage Podcast

Еп.06 / За пролетната умора и (не)здравословните навици

Еп.06 / За пролетната умора и (не)здравословните навици

В този епизод си говорим за пролетната умора и какво можем да направим по отношение на по-здравословния ни начин на хранене и живот.

Ще чуете нашия опит с нея, както и какво бихме променили ние самите в ежедневието си в опит да я сведем до минимум. 

Не очаквайте да ви дадем панацея – ние сме по частта със саботирането. Обаче в този епизод май пролетната умора саботира нас самите и съветите, които можем да ви дадем по-скоро се свеждат до нашите нездравословни навици –  така че не правете като нас!

Представете си следната картина от късния Романтизъм: 

Пролет! Кокичетата са цъфнали, буйна зелена трева почва да избутва отделните купчинки от топящ се сняг. Семейството щъркели пак се е завърнало в своя дом от преплетени клонки и щастливо трака със своите човки, защото гнездото е пълно с яйца. Новите листенца разпукват своите пъпки, търсейки топлите слънчеви лъчи. На отделни места различни дръвчета вече са се окрасили в своите цветни одежди, а влюбено около тях жужат рояци пчели. Пеперуди и аромат на цветя…

…и сега обратно в реалността и стандартното ни ежедневие

Сънливост, демотивация – ден да мине, друг да дойде. Пролетна умора или пролетен мързел? Дали това усещане на слабост и ленивост не е само в нашите глави?

Като гледаме малчуганите на детските площадки, май такова понятие им е доста чуждо. Тийнейджърите също не са се трогнали – висят си по пейките или броят до 12, радостни (може би защото не знаят какво ги очаква, нещастниците… 😆).

Всъщност нямаме време да мислим дали ни е хванала пролетната умора – кафето, една вода с половин лимон, малко витамини от аптеката и захващаме задачите!

Какво е лечението ли? – Активен начин на живот и позитивно мислене! Или като цяло – персонално за всеки…

В краен случай – embrace it! Научете се да живеете с нея.

Абонирай се за нас в:

🎧 Spotify

🎧 Apple podcasts

🎧 Google podcasts

🎧 YouTube

Или ни намерете във вашата любима платформа за подкасти – Pocket Casts, Castbox, Podcast Addict, Deezer, Listen Notes, Player FM, Podcast Index, Overcast, Castro, Stitcher и Podfriend.

music by Jason Shaw on Audionautix.com