Sabotage Podcast

Еп.12 / Да проверим дали отговорът е Б

В Еп.12 на подкаст Sabotage сме си спретнали малка тривия с въпроси от „Стани Богат“.

Какво правят трима татковци в една лятна съботна вечер? Всъщност могат да правят много неща, но в този епизод решихме да седнем пред компютрите, да си отворим по една бира и докато записваме поредния епизод на нашия подкаст – да пробваме своите познания и логика с една тривия. Измежду всички предавания от този формат, най-предизвикателни и стойностни ни се сториха въпросите от телевизионната класика “Стани Богат”.

Идеята на този епизод е да се позабляваме и да размърдаме отдадените на монотонното ежедневие мозъци. Кога за последно сме отговаряли на въпроси извън ежедневните теми или на въпроси, които не са свързани с теми като: къде са ми чорапите или „Тате, как да си разплета въжето на крана от колелата на линейката?“? Да не говорим, че ако случайно се с блъскаме с въпроси за любознателни – бъркаме в джоба и проверяваме отговора за секунди в Google. Не си даваме зор изобщо.

Освен разсъждавайки и отговаряйки на всеки въпрос се опитваме да обърнем и внимание на неточностите и на донякъде нагласените в ущърб на участника сценарии… Все пак сме подкаст Sabotage.

Малко история за играта:

„Стани богат“ е телевизионна игра – българската версия на популярната игра Кой иска да бъде милионер (Who wants to be a millionaire?). За пръв път в България „Стани богат“ се излъчва на 12 май 2001 година по Нова телевизия с водещ Ники Кънчев. През годините са правени промени в сумите, които участниците печелят, но за пръв път през 2008 година е увеличен размера на голямата награда – 200 000 лв. (но така или иначе в България никога не са стигнали до милион, както е в оригинала). В момента водещ на предаването е Михаил Билалов. Голямата награда отново е 100 000 лв., а нивата на сумите са свалени – инфлация, брат.

От 27 януари 2022 година в платформата на БТВ стартира онлайн игра „Стани богат“. В нея играчът има 60 секунди да отговори на всеки от въпросите, като се използва класическата форма с 15 въпроса и 2 сигурни суми. Вместо парични суми, участниците в онлайн играта печелят „титли“.

И така стигаме до 30 юли 2022 година: Митака, Илийката и Веско се пробват да достигнат голямата печалба в една аудио симулация, и така да инвестират в лятната почивка на Веско. Току-виж сме записали и някой епизод тримата заедно, докато момчето от Банкя е на морето.

Трябва да си признаем, че по време на записа на този епизод на подкаста ни не бяхме в най-добрата възможна кондиция за предизвикателствата на една подобна “викторина”. И дотук с оправданията! Справихме се добре и си прекарахме добре. Ежедневието ни обаче не ни позволява да следим всяко едно издание на “Стани богат”, но самият формат и споменът за великите му дни от нашата младост все още ни карат да се вълнуваме от предизвикателствата на предаването. Все пак не можем да не забележим, че стилът му доста се е променил. Но не толкова заради водещия му (което безспорно оказва влияние), а по-скоро заради хората зад камерата, за които почти нищо не знаем.

🍻 След като приключите с този епизод, можете да хвърлите едно око и на останалите епизоди на нашия подкаст.

P.S. В момента работим и над нашия канал в YouTube. Очаквайте го скоро! (най-вероятно до края на месец Август)

Препратки:

 

Абонирай се за нас в:

🎧 Spotify

🎧 Apple podcasts

🎧 Google podcasts

🎧 YouTube

Или ни намерете във вашата любима платформа за подкасти – Pocket Casts, Castbox, Podcast Addict, Deezer, Listen Notes, Player FM, Podcast Index, Overcast, Castro, Stitcher и Podfriend.

music by Jason Shaw on Audionautix.com