Sabotage Podcast

Еп.17 / Хелоуин – Мелоуин

В днешния епизод на българския подкаст Sabotage ще си говорим за Хелоуин.

Дни преди този ден, татковците седнахме да си побъбрим за неговото значение и нашето мнение за него. Децата ни са още сравнително малки, за участват активно в него (освен ако не ги накараме), но наближава денят, в който те вероятно ще пожелаят да се маскират, да бъдат страшни или просто да си имат извинение за по-голяма консумация на захарни изделия. А въпреки общото ни негативно отношение към този „празник“, в края на разговора открехнахме и една врата към нещо положително в начина на празнуването му. Всичко това чуйте в поредния епизод на подкаст Sabotage.

Фенери тикви, костюми, лакомства и пластмасови чаши с пунш… Наречете ни традиционалисти и ретро чичаци, но ние избираме кукера и коледуването, както и комката и хамкането с халва и яйце. Фенери може да си направим и от диня през лятото – не е задължително да чакаме есента.

В този епизод доста използвахме думата хейт и нейните производни, но като се замислим може би по-подходящият „термин” е критика. Хейтът често е необосновано оплюване на нещо, докато критиката е подплатена с факти и логика, каквито ще чуете и в нашия епизод.

Дори и неприкрито пристрастни се опитахме под някаква форма да балансираме епизода. В крайна сметка, както е споменато и в него (а и впрочем не веднъж сме коментирали основата на нашия подкаст) нашата цел не е безцелно да оплюваме или възхваляваме нещо. Ние се опитваме да подтикнем хората, които ни слушат, просто да помислят по дадена тема, като чуят още една – две – три гледни точки и от там нататък сами да си направят изводи и отношение по нея.

🍻 След като приключите с този епизод, можете да хвърлите едно око и на останалите ни епизоди.

Абонирай се за нас в:

🎧 Spotify

🎧 Apple podcasts

🎧 Google podcasts

🎧 YouTube

Или ни намерете във вашата любима платформа за подкасти – Pocket Casts, Castbox, Podcast Addict, Deezer, Listen Notes, Player FM, Podcast Index, Overcast, Castro, Stitcher и Podfriend.

music by Jason Shaw on Audionautix.com