Sabotage Podcast

Еп.23 / Pause 4 porn

В епизода Pause 4 porn на нашия подкаст си говорим за порнографията и какво отражение върху човека и негота психика има пристрастяването към нея.

Епизод 23 е последният (засега, оставяме темата отворена…) от нашата мини поредица посветена на семейството, връзките и романтичните отношения между хората. И да – порното оказва влияние върху тях, колкото и странно да звучи.

Тримата си говорим най-общо, като хора и мъже, някога били тийнейджъри, гледали разни неща и сега вече родители, чиито деца ги очаква същото. Далеч сме от мисълта, че ще саботираме глобална индустрия за милиарди долари или че ще опазим децата си на 100%. Но това не ни пречи да споделим нашите виждания и да обърнем внимание на някои изследвания и проучвания от последните няколко години, които показват, че порното може да доведе до пристрастяване.

Не се опитахме да правим научен разбор на темата – не сме ние хората за това. Единствено по-долу ще намерите допълнителна информация, откъдето сме черипили и ние. Днес обаче почти няма човек, който да не е имал под някаква форма досег с порнографията и всеки има някакъв опит с нея. Това, до определена степен, се опитахме в нашия си стил да предадем в епизода.

Основната опасност не е самата порнография е пристрастяването към нея. В крайна сметка зависимостта към нещо, без значение какво е – наркотици, хазарт, алкохол или, в случая, порно – тя винаги има своите негативни отражения върху психиката, а и физиката на човека. И в още по-голяма степен върху подрастващите и тийнейджърите.

От друга страна има и нещо, което съвсем бегло засегнахме в епизода, и това е отражението върху психиката и физиката на лицата от тази индустрия. А то далеч не се изчерпва със секс на поразия и евентуално много пари.

Повече по темата – чуйте в новия ни 23-ти епизод на българския подкаст Sabotage.

🍻 След като приключите с този епизод, можете да хвърлите едно око и на останалите ни епизоди.

Абонирай се за нас в:

🎧 Spotify

🎧 Apple podcasts

🎧 Google podcasts

🎧 YouTube

Или ни намерете във вашата любима платформа за подкасти – Pocket Casts, Castbox, Podcast Addict, Deezer, Listen Notes, Player FM, Podcast Index, Overcast, Castro, Stitcher и Podfriend.

music by Jason Shaw on Audionautix.com