Sabotage Podcast

Еп.25 / Sabotage ТОП 3 x 3 – Книги

Епизод 25 е третото издание на поредицата на нашия подкаст – “Sabotage ТОП 3 x 3”, В нея си говорим за любимите ни книги и автори.

Започвайки от 3-та позиция, ще се изкачим до някои от най-интересните книги, до които сме се докосвали. Дали ще има съвпадения или ще се изненадаме едни други – останете с нас, за да разберете!

В нашата класация Веско говори за няколко от своите любими автори:

Знаейте ли, че Андрей Гуляшки е бил директор на Народния театър, а също така , че е преживял две световни войни. Силно повлиян от комунистическата среда , той запазава духът на едно близко минало в своите творби.

Друг запленителен автор споменат в класацията е Айзък Айзимов– майсторът на научна фантастика, футуристът-баща на законите на роботиката. Може би за малко хора е известно, че той има редица научно-популярни творби свързани с физиката и химията.

В топ 3 на Веселин намира място и Димитър Талев, за много познат от задължителните автори изучавани в срудното образование или както каза Веско- “Автор , който не разбрах като ученик, а едва когато му дадох втори шанс в един по-зрял етап от живота ми!”

Изслушайте целия епизод , за да разберете кои произведения са направили впечатление на Веско.

В свойта класация Илия говори за редица негови любими книги. Нека ви представим авторите създали ярка следа в неговия литературния свят:

Разбира се в епизода ще намерите и кои са творбите намерили място в топ 3 на Илия. Ще се отделим и няколко реда на това, какво е впечатлило Илия в книгата за войника Швейк и най-вече, защо той реши да не подхваща тази тема в епизода 🙂

Приключенията на добрия войник Швейк през Световната война“ е роман от четири части на чешкия писател Ярослав Хашек.

 Ако има човек от колектива на SABOTAGE, който има една неподправена автентичност и оригиналност, то това е Митака. В същия дух са и творбите, на които той  спира. От къде да знаем, че в Митака живее един истински самурай. 

Освен, че „Шогун“ е любимата му книга, вече не е изненада, че японскта култура му допада. Най-малкото в топ 3 – Филми отново имаше филм за Япония. (Който иска, може да хвърли едно ухо и на 16-ти епизод). Като допълнение, можете да се запознаете и с творчеството на Юлияна Антонова – Мурата – българка, която от дълги години живее в Япония.

Надявам се нашите топ 3 х 3 да ви допаднат, ако сметнете , че имаме сходни интереси към художествените произведения, не се колебайте и ни напишете вашите любими книги!

🍻След като приключите с този епизод, можете да хвърлите едно око и на останалите ни епизоди.

Абонирай се за нас в:

🎧 Spotify

🎧 Apple podcasts

🎧 Google podcasts

🎧 YouTube

Или ни намерете във вашата любима платформа за подкасти – Pocket Casts, Castbox, Podcast Addict, Deezer, Listen Notes, Player FM, Podcast Index, Overcast, Castro, Stitcher и Podfriend.

music by Jason Shaw on Audionautix.com