Sabotage Podcast

Еп. 30 / Патриотизъм по време на глобализъм

Еп. 30 / Патриотизъм по време на глобализъм

В епизод 30 на подкаст Sabotage си говорим най-общо за патриотизъм, дали тази дума не е изпразнена от съдържание в днешно време и може ли той да просъществува в ерата на глобализъма.

Отдавна не бяхме правили истински саботаж… Е в епизод 30-ти се постарахме.

В същност на нас ни харесва повече думата родолюбие!

В предишни епизоди сме засягали част от нещата, за които говорим в този епизод, но отделяйки време и внимание на тази конкретна тема откриваме доста неща за които човек може да се замисли.

Българският народ е един от най- изстрадалите народи от целия свят. Правото ни да имаме наша държава и привилегията да се наричаме Българи е изградена не на на друго, а на кръвта и жертвите на нашите деди. Нашата история е същевременно толкова интересна и величествена, но също така и безкрайно прозаична в това винаги след достигането на наш национален апогей, бързо и стремглаво да падаме на дъното.

Достигали сме до ниво, при което сме се срамували да се наричаме българи. Това е и причината на написването на история Славяно-българска- от Паисий Хилендарски. А колко от нас могат да се похвалят, че са я чели. Дали вообще би била интересна и актуална в днешния забързан свят. Е защо пък не и дадем един шанс. Може да я откриете на този линк.

Ами Рибния Буквар на Петър Берон или пък какво последно сте чели за Васил Левски? Смешно или не това са неща, които се учат в основното образование, но някак си са може би прекалено сериозни или дори неподходящи за едни малчугани, които все още бършат носовете си в ръкавите.

Историята може да даде заветът и споменът, но не може да запали искрата на родолюбието. Този огън гори само и единствено от любовта към всичко българско и родно. Е стига толкова за този блог, нека остане и малко за епизод номер 30. Приятно слушане!

🍻 След като приключите с този епизод, можете да хвърлите едно око и на останалите ни епизоди.

Абонирай се за нас в:

🎧 Spotify

🎧 Apple podcasts

🎧 Google podcasts

🎧 YouTube

Или ни намерете във вашата любима платформа за подкасти – Pocket Casts, Castbox, Podcast Addict, Deezer, Listen Notes, Player FM, Podcast Index, Overcast, Castro, Stitcher и Podfriend.

music by Jason Shaw on Audionautix.com